Covid-19 – byggtakten oförändrad vid Sveakvarteren

Magnus Nettelbladt som är platschef på Veidekke Entreprenad har precis gått en besiktningsrunda när vi får möjlighet att fråga om hur Coronapandemin påverkar bygget vid Sveakvarteren.

Hur är det på bygget vid Sveakvarteren med tanke på Covid-19?

Läget är allvarligt men under kontroll. Vi påverkas såklart av det här, precis som så många andra, men i dagsläget fortsätter framdriften enligt tidplan. Inflyttnings- och besiktningstider ligger fast och vi räknar med att bli klara efter sommaren. Det är i alla fall läget just nu, och vi både hoppas och räknar med att det fortsätter gälla. Det är viktigt att vi håller verksamheten igång så långt det är möjligt eftersom konsekvenserna blir så stora för såväl oss som de boende om det blir stopp i maskin.

Jobbar ni med full styrka?

Ja, nästan. Nu har vi ju redan trappat ner något eftersom vi är klara med hela projektet efter sommaren. Det mesta är på plats och vi blir därmed mer flexibla och inte lika sårbara som de projekt som är i tidigare fas. Det finns några personer som stannat hemma eftersom de är förkylda, men det är ingen som är bekräftat smittad i vår organisation, såvitt jag vet. Sen har vi ett par äldre medarbetare med underliggande sjukdomar som är hemförlovade. I övrigt jobbar vi som vanligt här på plats.

Hur är det med materialleveranserna?

Vi har tur i oturen, om man kan säga så, eftersom vi är långt fram i processen. Det mesta är på plats och installerat, eller i alla fall levererat, så vi är inte speciellt påverkade. Vi har alla vitvaror, elprodukter, färg, mm.

Hur bedömer du stämningen på bygget?

Vi är vid gott mod. Vi bevakar naturligtvis vad som händer och följer Veidekkekoncernens alla riktlinjer och försöker begränsa smittspridningen så långt det är möjligt. Det som händer i svåra tider är att sammanhållningen ofta blir bättre, och det kan jag märka här. Vi samarbetar och håller ihop och försöker göra ett bra jobb tillsammans. Sen hoppas vi förstås som alla andra att det är över snart.”

Hur är det med försäljningen av bostäder, fortsätter ni med det?

Ja absolut. Det är Veidekke Eiendom som ansvarar för det, bolaget som tidigare hette Veidekke Bostad, och jag är ju på entreprenadsidan. Men jag vet att det genomförs enskilda visningar hela tiden, däremot inga öppna visningar just nu. Och inflyttningarna går bra, just nu pågår tillträden i hus 10 och det rullar på bra för alla nyinflyttade, om än i litet ändrad form för att minska större folksamlingar och liknande.


Försäljningen och visning av bostäderna pågår fortfarande. Det går alltid bra att kontakta våra mäklare på Fastighetsbyrån för en privat visning eller om du har frågor. Vi hänvisar också till projektsidorna Svea Serenad och Svea Symfoni för kontaktvägar och mer information om bostäderna.

Magnus Nettelbladt,
platschef på Veidekke Entreprenad
Melodislingan från Vallhallavägen mot Svea Symfoni. Svea Fanfar till höger, KMH till vänster. Foto: Anna-Karin Franzén