Loungen klar!

I bostadsprojekten Svea Serenad och Svea Symfoni finns en fin lounge som de boende kan nyttja. Den är ett förlängt hem för de boende, bemannad dagtid och med färska tidningar, kaffe och olika typer av service, liknande den som man kan få på ett hotell. Det finns också gym, öppen spis, soffor, fyllda bokhyllor, festlokal och övernattningslägenheter.

Plussbostäder en succe i Norge

Begreppet Plussbostäder är ett koncept som utvecklats av det norska bostadsföretaget Selvaag Bolig genom dotterbolaget Selvaag Pluss Service. Det har blivit en stor framgång i Norge och nu finns det även i tre av Veidekkes bostadsprojekt i Sverige. Även den första etappen Svea Fanfar har en lounge. Vill du läsa mer om Pluss, finns mer att läsa här.

Svea pluss egen värdinna

Ett bra värdskap i loungen är självklart viktigt och i den nya Pluss loungen finns Anna Palmbäck på plats för att ta hand om loungen och hjälpa de boende. Anna är en veteran inom service med sin största del av arbetslivet inom flyget. Vi ber henne berätta lite om sig själv och vad hon känner inför sitt nya arbete.

Hur kom det sig att du sökte jobbet i den nya loungen?
”Jag sökte jobbet när de skulle rekrytera en värdinna i loungen på Svea Fanfar för några år sen, kom till final men jobbet gick till en annan person. Nu blev jag uppringd igen av Selvaag Bolig, och det var jättekul. Det hade mognat ännu mer och jobbet kändes helt skräddarsytt för mig. ”

Hur känner du för att börja i loungen?
”Det här är ett drömjobb och jag ser så mycket fram emot att börja. Det ska bli både spännande och lite pirrigt att ansvara för loungen och hjälpa människor att få den superkomfort som det här konceptet innebär. Det är kul att bygga upp något från början också. Sen är det en bra blandning med både lite administration och praktiskt arbete. Jag får göra det jag gillar, ha kontakt med människor, hålla ordning och göra fint och samtidigt baka och laga mat ibland. Vi kommer att kopiera det populära konceptet med tisdagsmiddagar till de boende som vill, och hembakt på torsdagar. När det gäller annat innehåll kommer vi att lyssna på de boende och låta vissa delar av innehållet växa fram tillsammans med dem. ”

Vad har du gjort tidigare?
”Jag har många år vid flyget, både i luften och som basansvarig, som innebär att man är ett stöd till de som flyger, är delaktig i vissa delar av deras utbildning, ansvarar för uniformer med mera. Jag har också producerat och sålt barnmöbler, men framförallt arbetat med försäljning av medicinteknisk utrustning i flera år. Sen har jag varit frisör också”

Vad tycker du om konceptet?
”Jag tror att det kan bli hur bra som helst och innebära ett verkligt värde för de boende. Både praktiskt men också kunna bidra till fin gemenskap, även om man förstås väljer om man vill vara social. Men det är väldigt trevligt att möjligheten finns att lära känna varandra. ”

Beskriv dig själv!
”Jag tycker om människor, relationer och möten och är positiv i mig själv. Gillar att få kontakt med människor och tror på att positivitet ger ringar på vattnet. Beroende på hur du bemöter, blir du bemött tillbaka, och om du ser saker med glada ögon – så får du ofta glada ögon tillbaka. Sen älskar jag att fixa och laga mat. Jag kommer att göra vad jag kan för att sköta loungen med omsorg och kärlek. ”

2019-04-16