GIH badet – ett stenkast från Sveakvarteren

Efter en lång renovering öppnar GIH badet dörrarna för allmänheten den 2 september. Badet drivs av Stockholms stad och har generösare öppettider än tidigare och har även mer plats för lek och plask i en särskild bassäng.

De som bor i Sveakvarteren badet via en gångväg över Lidingövägen, så vill man ta morgonens simtur här går det lätt och snabbt. Adressen är Drottning Sofias väg 20. 

Totalrenoverat med ursprunglig stil

Allt på badet är omgjort, från bassängen som har en ny reningsanläggning till alla ytor. Men den gamla stilen är kvar. Teakdetaljerna har bevarats och förstärkts och det fina konstverket på väggen är kvar. Ljusinsläppet från de stora fönstren som vetter ut mot grönskan ihop med snygga detaljer och tidstypisk armatur gör det till en estetisk upplevelse att vistas på det nya badet.

25 meters bassäng och en mindre för lek och simträning

I badet finns en 25-meters bassäng med hoppsvikter på en och tre meter samt en mindre och grundare bassäng för lek och simskolor. Öppettiderna för allmänheten blir utökade och GIH hyr in sig vid behov. En nyhet är anpassning till funktionsnedsättning och lättare access för barnvagnar. Ett s.k. flexrum, ett tryggt och enskilt omklädningsrum, är också på plats för den som vill byta om i enskildhet. Det har hänt mycket sedan badet byggdes för drygt 50 år sedan.

Carina Engström

Carina Engström, anläggningschef på GIH-badet, berättar:

” Vi har byggt en simhall som ska fungera för alla och där alla kan få hjälp och råd av vår kunniga personal. Vi tar till exempel emot badgäster som kommer med ett FAR recept, alltså de som fått fysisk aktivitet på recept. Och vattengympa, som är en träningsform som passar alla oavsett om man är 20 eller 80 år. Vi kommer förstås också att ha simskola för barn, men även grupper för vuxna som kan lära sig crawl och medley. Den 1 september invigde idrottsborgarådet Jonas Naddebo (C) badet och Därefter visade våra föreningar upp sin verksamhet. Det är otroligt kul att vi äntligen öppnar, och även skönt att stöket är över, vi har hållit på så länge nu. Jag går omkring och gläds. ”

Fakta och öppettider hittar du här:

Restaurang Matoteket på GIH

Vi vill också tipsa om Matoteket som är en restaurang öppen för allmänheten. Den drivs av Carolas Eko (som även har Stora  Skuggans Wärdshus). Matoteket ligger i GIH:s nya ljusa, fräscha lokaler på plan 5 och har milsvid utsikt över Värtahamnen och en stor altan.